En spændende og inspirerende historie om Mills do Brasil, hvor vores danske medlem Francisca Nacht vil fortælle om de udfordringer som Mills do Brasil og familien bag har stået og står overfor lige nu.

Francisca fortæller som indledning til vores møde:

“Mills er en brasiliansk virksomhed som blev stiftet i 1952 af min rumænske farfar, José Nacht. Mills er markedslederen indenfor levering af forskalling og stilladser samt udlejning af lifte mm til det brasilianske marked. Mills leverer kreative og differentierede løsninger til de fleste store infrastrukturprojekter samt diverse byggeprojekter indenfor bolig, erhverv og industri.

Firmaet har haft adskillige internationale joint venture samarbejder i årenes løb. I 2007 indtrådte to private equity selskaber, med 10% hver. Og i 2010, med udsigt til et brasiliansk væksteventyr, lavede vi en IPO og blev dermed en mindretals kontrolgruppe, med 37% af virksomheden i familiens hænder. Alt gik strålende, landet boom’ede og firmaet brugte kapitalen til at finansiere en eksplosiv vækst.

IPO’en var et wake-up call om at få styr på vores family governance. Min far, Cristian Nacht, var CEO fra 1978 til 1998, hvor Mills fik en ikke-familie CEO og min far overtog bestyrelsesformandsstolen, hvor han stadig sidder i i dag. 3. generation havde aldrig været i spil til en rolle i virksomheden, tværtimod. Den eneste med business baggrund i 3. generation, det var mig og jeg boede i København på 25. år – havde fuld fart på min egen karriere og havde ingen planer om at flytte tilbage til Rio eller at træde ind i byggebranchen.

Vi har siden 2010/11 knoklet for at få vores family governance på plads – og er meget glade for at have ‘skiftet taget i solskin’. For de sidste par år i Brasilien har været et økonomisk og politisk mareridt, som har kostet virksomhederne deres rentabilitet, kostet vores familie sine dividender, kostet investorernes tillid og crashet Mills’ aktiekurs fra R$ 36 i 2012 til R$ 2,60 ved årsskiftet. Vi har skullet træffe en række meget store beslutninger og mødt modvind som i den grad har syretestet vores setup og vores samarbejdsevner.

I 2012 valgte jeg at acceptere udfordringen som ‘oversøisk kronprinsesse’ som familien valgte at tilbyde mig. Jeg er netop blevet genvalgt til min anden periode i bestyrelsen og er formand for vores families Aktionær Komité – og pendler derfor ret langt til mit arbejde 🙂

Jeg vil åbent dele vores erfaringer med at komme alt for sent i gang med at inddrage den næste generation. Og så vil jeg fortælle om vores vilde økonomiske op- og nedture og de beslutninger, vi har været igennem og dem vi fortsat bokser med, og hvordan jeg oplever at et stærkt family governance system med klare beslutningsmandater, åbenhed om egne begrænsninger og tillid har været afgørende for, indtil videre, at have kunnet klare rutchebaneturen kompetent og konfliktløst. “